15. maaliskuuta 2015

Lääkikseen hakeminen: Pisterajat vuosina 2006-2014

Näyttää olevan taas sellainen aika vuodesta, että blogin luetuimmaksi sisällöksi nousee päivittäin menneiden vuosien pisterajoja esittelevä kirjoitus. Päivitetään siis juttu ajantasalle ja lisätään Tohtori Krabolan patentoituun lääkisrajojen idioottivarmaan graafiin edellisvuoden rajat.

Lääkikseen hakemisen yksi perusongelma on kaupungin valinta. Hakea voi vain yhteen tiedekuntaan kerrallaan, joten valintaan kannattaa keksiä itselleen jokin järkevä peruste.
Yhtä järkevää perustetta havainnollistaakseni tein kuvaajan, jossa näkyy eri kaupunkeihin vaadittujen pääsykoepisteiden suhteellinen määrä vuosittain. Kuvaajasta näkee kuinka monta prosenttia pääsykokeen raakapisteistä läpipääsyyn on vaadittu verrattuna siihen kaupunkiin, jossa pisteitä on vaadittu eniten. Esimerkiksi viimeisimmässä, vuoden 2014 pääsykokeessa Helsinkiin on vaadittu suurimmat pisteet, joten sen lukema on 100%, Turussa läpipääsyyn on vaadittu noin 89% Helsingin raakapisteistä, Tampereella 85% ja niin edelleen.

Lääkiksen pääsykokeen suhteelliset pisterajat eri kaupungeissa vuosina 2006-2014

On muistettava, että eri kaupungit tarkastavat pääsykokeet itsenäisesti ja joitain eroja pisteytyksessä voi olla, mutta varmasti jotain suuntaa-antavaa päättelyä näistä voi tehdä.

Omakohtaisia kokemuksia lääkikseen hakemisesta löytyy aiemmassa kirjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti