19. kesäkuuta 2014

Juhannuksen pohdiskelukilpailu, palkintona refleksivasara ja muistitikku!

Blogin tieteellisempiä aiheita on toivottu lisää, joten nyt palataan pitkästä aikaa ihmisbiologian ja psykofyysisen kokonaisuuden perusilmiöiden äärelle. Tällä kertaa en kuitenkaan aio perinteiseen tyyliin kirjoittaa valmiiksi pureskeltua artikkelia jännästä ilmiöstä enkä kertoa vastauksia ikuisuuskysymyksiin. Sen sijaan nyt on luvassa uudenlainen yhteisöllisesti rakentuva ajatuskokoelma, johon liittyy kilpailu palkintoineen.

Kilpailu toimii näin: Esitän hypoteesin, jonka mukaan sellaiset ihmiset ovat kauniimpia, joiden isät ovat lapsen syntyessä iäkkäämpiä. Toisin sanoen vanhojen isien lapsista tulee tavallista kauniimpia.
En perustele hypoteesia itse mitenkään, vaan kilpailun ideana on pohtia mahdollisimman hyvä perustelu sille, miksi kyseinen hypoteesi voisi pitää paikkansa. Parhaasta perustelusta lähtee postiin paketti, jossa on:
Refleksivasara ja usb-muistitikku 4gb

Aikaa pohdiskeluun on kesäkuun loppuun, eli voittaja valitaan viimeistään 30.6. tulevien vastausten perusteella. Suosittelen kuitenkin miettimään asiaa erityisesti juhannuksena, sillä se on erityisen luovaa aikaa, ja aiheesta on hyvä keskustella isommallakin porukalla esimerkiksi kokon ympärillä tai festariteltassa sen sijaan, että puhuisi vaikkapa säästä.

Vielä lisähuomiona: Saatat olla väitteestä eri mieltä, mutta jotta haastetta olisi enemmän, vastauksessa täytyy nimenomaan perustella miksi hypoteesi voisi olla oikea. Älä perustele miksi hypoteesi on väärä. Pidä myös huoli että vastauksesi sisältää sähköpostin tai jonkin muun yhteystiedon, ettei palkinto mene ohi suun.

Tiivistelmä:
1. Kerro kommentissa miksi väite "iäkkäämpien isien lapsista tulee kauniimpia kuin nuorempien isien" saattaa pitää paikkansa.
2. Voita refleksivasara ja muistitikku.

12 kommenttia:

 1. No mä keksin tälläsen, vaikka en kyl oikeesti oo tätä mieltä! :D
  Naiset tykkäävät hyvännäköisistä miehistä, ja iän myötä ulkonäkö "huononee", joten vain todella hyvännäköisinä aloittaneet miehet saavat naisia vanhemmalla iällä. Heillä on hyvät geenit ulkonäön suhteen. Ne sitten siirtyvät jälkeiläisille ja heistäkin tulee hyvännäköisiä.

  VastaaPoista
 2. Perustelen väitteeni sillä, että oma isäni oli syntyessäni yli 40-vuotias ja minusta tuli oikeastaan vallan hurmaava ja hyvännäköinen nuori nainen.
  Tiedän, että otoskokoni on ehkä turhan pieni, mutta enköhän löydä vielä joskus toisenkin hyvän yksilön, niin tuloksen voisi kohta jo yleistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otoskokoa on tosiaan ehkä syytä kasvattaa ennen kuin tämä tulee tilastollisesti todistettua, mutta oli kyseessä sääntö tai poikkeus, hyvä sinun kannaltasi!

   Poista
 3. Siksi, että luonnollisesti hyvännäköiset vanhemmat miehet yleensä tekevät asioita ehostaakseen jo entuudestaan upeaa ulkoasuaan, kuten urheilevat, pitääkseen itsensä hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin iän tuomien "haittojen" ehkäisemiseksi. He ovat tottuneet ihailuun ja haluavat säilyttää statuksensa. Tämän vuoksi tällaiset henkilöt ovat usein myös muissa elämän asioissa aktiivisia, esim. pitävät säännöllisesti yhteyttä tuttaviinsa ja käyvät ulkona, tehden heistä kovaa valuuttaa jopa nuorempien naisten joukossa. Koska he ovat todennäköisesti fyysisesti huomattavasti paremmassa kunnossa kuin monet muut samanikäiset miehet (viriilejä), he saattavat olla valmiita myös hankkimaan lapsia vanhemmalla iällä. Näin naiset, jotka hankkivat lapsia vanhemman miehen kanssa (olkoon nainen itse vanhempi tai nuorempi), saavat lähes poikkeuksetta hyvännäköisiä lapsia.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ihmiset arvostavat ulkoista kauneutta, joten he pariutuvat toisen kauniin ihmisen kanssa, vaikka näiden ihmisten geenien yhdistelmä ei ole paras mahdollinen.

  Rumat miehet puolestaan pariutuvat hajuaistin perusteella. Tiedättehän, että ihminen osaa valita geneettisesti parhaan pariutumiskumppanin hajun perusteella? Kun miestä ja naista miellyttää toistensa tuoksu, niin silloin heidän geeniyhdistelmä suosii kaunista jälkikasvua. Tämän vuoksi rumat miehet saavat kauniita lapsia.

  VastaaPoista
 5. Pieni korjaus: Tämän vuoksi iäkkäät miehet saavat kauniita lapsia.

  Eihän ruma ja iäkäs ole sama asia, mutta nykyinen kauneusihanne suosii nuoruutta ja valitettavasti iän kertyminen vaikuttaa jokaisen ulkonäköön enemmän tai vähemmän rupsauttavammasti.

  VastaaPoista
 6. Onanointia rakentamassa30. kesäkuuta 2014 klo 23.55

  Iäkkäillä miehillä on muun muassa muisti-, kuulo-, eturauhas-, muisti- ja potenssiongelmia. Näin he herättävät naisen kuin naisen hoivavietin. Mies pääsee siis suorastaan valitsemaan ja suosii tietysti kauniimpaa kuin rumempaa naista.

  Siinä tapauksessa, että potenssiongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä, kaunis nainen voi tulla raskaaksi ja tuloksena on luonnollisesti tavallista kauniimpi lapsi.

  VastaaPoista
 7. Siis iän mittaanhan siittiöiden määrä vähenee ja laatu heikkenee. Vain vahvat selviävät. Vahvoista siittiöistä tulee vahvoja jälkeläisiä, jonka myötä myös runsas määrä onnistumisia elämässä nostaa myös jälkeläisen itsetuntoa. Sopivan vahva itse tunto taas lisää onnellisuutta, josta syystä jälkeläiset ovat iloisia ja hymyilevät paljon. Hymyilevät ja onnelliset ihmiset ovat kauniimpia kuin tavallisen rahvaan luuserijälkeläiset.

  En tarvitse muistitikkua tai vasaraa, pelkkä maininta parhaasta vastauksesta riittää, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein näköjään yhteenvedon ja voittajan julistamisen minuuttia aiemmin kuin kommenttisi tuli, vieläpä samaa siittiöiden määrää sivuten, joten vastaus oli kyllä kieltämättä hyvä, vaikkakin myöhässä kilpailuun. Saat ilman muuta kilpailun ulkopuolisen kunniamaininnan :)

   Poista
  2. Loistavaa! Kiitos :)

   Poista