13. tammikuuta 2014

Lihottaako McDonald's-dieetti?

Kumpi lihottaa enemmän: 1000 kaloria salaattia vai 1000 kaloria hampurilaista? 
Entä kuinka paljon lihoo jos syö McDonald'sissa joka päivä? 
Morgan Spurlock on tehnyt aiheesta elokuvan Super size me, jossa hän pikaruokaa ahmimalla lihoo kuukaudessa 11 kiloa. Mutta löytyvätkö ravitsemustieteen faktat Hollywood-elokuvista sen enempää kuin lääketieteen salat Gregory Housen menetelmistä? Katsastetaan muutama muu uutiskynnyksen ylittänyt esimerkkitapaus. 
Yhdysvaltalainen kemianopettaja John Cisna söi kolmen kuukauden ajan ainoastaan McDonald'sin ruokaa pudottaen painoa 17 kiloa. Cisna valitsi päivittäin aamiaiseksi puuroa ja kananmunaa, päivällä salaatin ja illalliseksi hampurilaisaterian. Laihtumisen lisäksi kolesteroliarvot olivat alentuneet. 

Mahdollisesti ennätykselliset yli 12.000 Big Mac -hampurilaista syönyt 64-vuotias Dennis Rosenlof on syönyt jo 30 vuoden ajan joka viikko keskimäärin 10 Big Macia. Kuinka suureksi hän on hampurilaisista paisunut? Arvioi itse videosta:

Kalifornialaismies Doug Logeias kokeili McDonald's-dieettiä 30 päivän ajan syöden niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksi McDonald'sin tuotteita laihtuen 6,8kg.

McDonald'sin toimitusjohtaja Don Thompson puolestaan kertoo tässä videopätkässä syövänsä johtamansa yrityksen antimia päivittäin, ja laihduttaneensa 9 kiloa.

Mitä tästä sitten pitäisi oppia? Ainakin vastaus alun kysymykseen: 1000 kaloria on 1000 kaloria on 1000 kaloria. Ja ennen kaikkea: Syödään monipuolisesti, pidetään kohtuus kaikessa ja pysytään erossa huumeista, viinasta ja uudemmasta jazzista.

Jos mielesi alkoi tehdä jotain muuta kuin purilaista, katso Tohtori Krabolan määräämät reseptit.

Teksti ei sisällä ravintosuosituksia. McDonald's ei ole sponsoroinut julkaisua, vaikka teksti onkin hämmentävän McDonald's-keskeinen. Olkoon se opiksi Burger Kingille naurettavine jonoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti