4. elokuuta 2013

Hauskoja lääkkeiden nimiä: Retardex

Siinä ja siinä lasketaanko tämä lääkkeeksi, mutta suuvesi nimeltään Retardex aiheuttaa monissa ensi kuulemalla suupielten nousua.


Asiaa tarkemmin tutkittaessa ilmeni, että tuotteen nimi on viime aikoina vaihdettu tylsemmäksi; ainakin joissain maissa tämä hengityksen raikastaja on tätä nykyä tylsempi Ultradex.

Onko lukijoilla havaintoja Retardexin/Ultradexin nimipolitiikasta Suomessa?
Oletko törmännyt muihin hauskoihin lääkkeiden nimiin?

2 kommenttia:

  1. Cuplaton on hauskahko lääkkeen nimi, kun se kertoo selvällä suomen kielellä, mitä se tekee. Kyseessä ei tietysti ole tahaton huumori niin kuin Retardexin tapauksessa ehkä on. Tai ehkä Retardexkin kertoo omat vaikutuksensa, saattaa se fluori vaikuttaa keskushermostoon vaikka miten.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nämä vaikutusta kuvaavat nimet ovatkin ehdottomasti mainitsemisen arvoisia! Käteviä, mutta toisaalta potentiaalisesti hyvin ärsyttäviä teennäisyydessään. Cuplaton on aika näppärä, mutta kuvitteellinen ummetuslääke Kakkavex jäisi ehkä pelkästään nimensä takia valitsematta.
    Toinen ääripää lääkkeiden nimissä on geneerisissä lääkkeissä usein esiintyvä vaikuttava aine + lääkefirman nimi, esimerkiksi Metformin Actavis. Tylsä, mutta omalla tavallaan jämptisti cool.

    VastaaPoista