26. maaliskuuta 2014

Lääkikseen hakeminen: Helsingin iPadit

Lääkikseen hakemista suunnittelevilla on pian edessään valintojen aika, sillä hakupaperit on jätettävä ja sen myötä kaupunki valittava viimeistään 1.4. Useat ovat varmastikin jo tehneet valintansa viihtyisimmän asuinkaupungin, alhaisimman pisterajan tai muuttamista rajoittavien ihmissuhteiden perusteella, mutta epäilemättä oikeaa valintaa arpovia hakijoitakin vielä on.

Eri lääkisten hyviä ja huonoja puolia on pohdiskeltu monissa blogeissa, joista tässä muutamia ensimmäisiä silmään osuneita kirjoituksia:
My year as a fetus: Turun lääkis - Plussat ja miinukset
Livet som Ida: Turku vai Helsinki?
Elimiä ja eläimiä: Lääkisten väliset erot
Made in Lakeus: Hakisinko Kuopion lääkikseen?

En ala enää tässä vaiheessa kertomaan tarinoita Helsingin ylivertaisuudesta kaupunkina ja Helsingin lääkiksen arvostuksesta, vaan tarjoan videonäytteen helsinkiläisen opiskelun uusista tuulista: Kaikki lääkiksessä aloittavat saavat nykyään iPadin, jota hyödynnetään opiskelussa runsaasti. Katso esittelyvideo tästä linkistä.
Itse vanhempaan vuosikertaan kuuluvana en valitettavasti pysty kertomaan omakohtaisia kokemuksia videolla esitellystä digitaalisesta opiskelusta, mutta ainakin ilmainen iPad näytti tekevän ihmisistä iloisia.

Mitä tabletteihin tulee, itse kuulun vastarintaliikkeeseen suosien loputtomien omenalogojen keskellä monipuolisempaa Microsoftin Surfacea. On mukavaa, kun tabletissa toimii suoraan usb-tikku tai Office.
Tästä ja muista opiskelua ja blogin toista pääaaihetta, laiskottelua, helpottavista laitteista/esineistä/asioista olen ajatellut kirjoittaa tulevaisuudessa enemmänkin.

Tämän blogin aiemmat Lääkikseen hakeminen -sarjaan kuuluvat kirjoitukset löytyvät tästä:
Pisterajat vuosina 2006-2013
Omat kokemukset hakemisesta

Onko lukijoissa lääkiskaupungin valintaa pohtivia tai jo ratkaisun tehneitä hakijoita?
Löytyykö muita Applen monopolia horjuttavia kapinallisia?
Entä kiinnostaako opiskelua tai arkea helpottavien/viihdyttävien laitteiden, esineiden tai asioiden esittely aiheena?

2 kommenttia: