14. kesäkuuta 2014

Kuinka tienata blogilla? Adsense, TradeTracker, TradeDoubler

Puoli vuotta sitten kirjoitin aloittelijan havaintoja blogissa mainostamisesta ja nyt kertyneiden kokemuksien perusteella on syytä päivittää tilanne. Tämän puolen vuoden aikana käytössä on ollut Googlen oma Adsense-mainostus sekä affiliate-verkostot TradeTracker ja TradeDoubler.

Heti alkuun varoituksen sana Adsensestä:
En voi suositella Adsensen käyttämistä kenellekään, sillä omat kokemukseni päättyivät pitkän Youtube-kanavalla ja Bloggerissa näkyvien mainosten näyttämisen jälkeen siihen, että heti Googlen määräämän maksukynnyksen (70e) ylityttyä Adsense tili suljettiin vetoamalla epäkelpoihin klikkauksiin. Google päätti siis kiitoksena sadoista tuhansista mainosnäytöistä Youtube-kanavalla ja blogissa poistaa tilin ja omia kaikki siihen mennessä ansaitut rahat juuri sillä hetkellä kun ensimmäisen maksun olisi pitänyt tulla mainostajalle. Mitään tarkempaa selitystä näille epäkelvollisille klikkauksille Google ei myöskään anna. Täysin samanlainen kohtalo näyttää käyneen hyvin monille Adsenseä käyttäneille, eli Google antaa ihmisten näyttää Googlen itsensä määräämiä mainoksia siihen asti, kunnes maksukynnys tulee vastaan, ja katkaisee sitten tilin maksamatta senttiäkään. Sanoisin, että melkoista kettuilua, ja neuvoisin välttämään kyseistä palvelua.

Affiliate-mainostaminen: TradeTracker ja TradeDoubler
Affiliate-verkostot ovat lähes vastakohta Adsenselle, sillä niissä pääset itse valitsemaan mitä mainoksia sivullesi haluat. Liityttyäsi mainosverkostoon näet mukana olevat yritykset, niiden mainoskampanjat ja valmiit mainosbannerit. Näiden perusteella voit valita mihin kampanjoihin haluat liittyä, ja mainostajan hyväksyttyä blogisi tai sivusi mukaan kampanjaan, voit alkaa käyttää mainoksia blogissasi. Kaikista mainoskampanjoista löytyy myös selkeä taulukko siitä, millä perusteella mainostaja ansaitsee mainostamisesta. Joissain kampanjoissa ansaitseminen perustuu mainoksen klikkaamiseen, mutta tavallisin tilanne on, että mainostaja saa kiinteän korvauksen tai tietyn prosenttiosuuden kaikista ostoksista, jotka tehdään mainoksen klikkaamisen jälkeen. Lisäksi kampanjassa voi olla mukana iMyynti, joka tuo sinulle provikat, kun blogisi lukija on nähnyt mainoksen ja ostaa samana päivänä mainostamastasi nettikaupasta jotain, vaikka hän ei olisi edes mennyt nettikauppaan klikkaamalla mainostasi.

Alkuun pääsee hyvin rekisteröitymällä sivustoon, valitsemalla sen jälkeen muutama kiinnostava mainoskampanjan ja lisäämällä sitten blogiin yksi tai useampi sopivan näköinen ja kokoinen mainos. Tämä onnistuu hyvin helposti esimerkiksi Bloggeria käyttämällä lisäämällä blogisivulle javascript-gadget ja kopioimalla tähän haluamansa mainoksen koodi. Kun toimintaperiaate alkaa selkiytyä, käyttökelpoisia lisäominaisuuksia ovat myös esimerkiksi mainoskarusellit (samassa bannerissa saa vaihtumaan useita eri mainoksia) ja syvälinkitys mainostajan sivulle (voit tehdä oman linkin, joka johdattaa mainostajan etusivun sijaan suoraan haluamaasi tuotteeseen).

Mainosverkoston sivulta näkee minkä verran mainokset ovat saanet katsojia, kuinka monta kertaa niitä on klikattu ja kuinka paljon tienestejä on kertynyt kustakin mainoskampanjasta. Ansaitsemispotentiaali riippuu tietysti paljon siitä, kuinka paljon sivullasi liikkuu lukijoita. Kannattaa myös kiinnittää mainoskampanjoita valitessa huomiota siihen, millä perusteilla kyseinen mainos tuottaa rahaa. Jos toinen mainos tuottaa 10 senttiä jokaisesta klikkauksesta ja toinen antaa 5% lentomatkojen hinnasta, ansaitseminen on hyvin eri tyyppistä. Haluatko kasvattaa mainostiliäsi pienestä purosta vai luotatko siihen, että joku joskus ostaa maailmanympärimatkan klikattuaan sinun linkkiäsi? Ehkä molemmat?
Omat tähän asti suurimmat yhdellä klikkauksella saadut tuotot ovat olleen 10-20e tienoilla, joten maailmanympärimatkasta en ole päässyt osingoille, mutta hei, rahaa nukkuessa joka tapauksessa!

Blogilla tienaamisen aloittamisesta kiinnostuneelle suosittelen ensimmäiseksi affiliate-verkostoksi TradeTrackeria, sillä se sisältää ylivoimaisesti suurimman valikoiman mainostajia, tällä hetkellä 368 kappaletta. Lisäksi mainosten etsiminen, mainoskarusellien koostaminen, tilastojen näkeminen heti etusviulta ja muu sivustojen käyttö on tehty varsin yksinkertaiseksi ja kaikki on suomen kielellä.
Kun affiliate-mainostuksesta on päässyt jyvälle ja haluaa ehkä myöhemmin laajentaa valikoimaa, myös TradeDoubler on ollut omassa käytössäni toimiva. Se sisältää TradeTrackeriin verrattuna runsaasti uusia mainostajia, jonkin verran myös samoja mainostajia, mutta kokonaisvalikoima ei ole ihan yhtä kattava. Kaikki toiminnot löytyvät myös suunnilleen samankaltaisina kuin TradeTrackerissa.

Puolen vuoden kokemusten perusteella en keksi syytä miksi mainoksilla ansaitsemista ei kannattaisi hyödyntää. Aikaa toki kuluu hieman, mutta alkuun pääsee varsin helposti ja mitään kuluja affiliate-markkinointiin ei liity. TradeTracker antaa vieläpä heti rekisteröitymisen yhteydessä 10e alkusaldon tilillesi. Rekisteröitymään ja aloittamaan rahan ansaitsemisen nukkumalla pääsee tästä linkistä.

11 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, kiva kuulla kokemuksia näistä palveluista ennen kuin itse lähden kokeilemaankaan. :) Miten muuten verottaja suhtautuu näihin blogin kautta tuleviin mainostuloihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mainostuloista ei mene automaattisesti mitään ennakkopidätystä tai tietoa verottajalle, joten tulot kuuluu merkitä veroilmoituksen kohtaan "muut ansiotulot". Vaikutus maksettavien verojen määrään riippuu sitten muista tuloista. Vaikea sanoa kuitenkaan kuinka moni satunnaisia mainostuloja saava oikeasti verokorttiin merkinnät tekee.
   Rohkeasti kokeilemaan vain, tekemällä oppii! :)

   Poista
 2. Haluaisitko yhtään avata, kuinka paljon sivuillasi on kävijöitä, miten kävijämäärä on kehittynyt ja paljonko rahaa olet blogillasi tehnyt? Minkälainen mainostyyppi, -koko ja sijainti puree parhaiten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä blogissa sivujen katselukerrat ovat olleet puolen vuoden aikana luokkaa 5000-10.000/kk nousujohteisesti. Mainostyyppien, kokojen tai sijaintien vertailusta en osaa sanoa mitään. Itse olen sommitellut sen mukaan, mikä näyttää toimivalta blogin yleisilmeen kannalta. Tämän blogin mainostulot tuolta ajalta on noin 60-70e.
   Haluatko jakaa vertailun vuoksi omasta sivustasi vastaavia lukuja?

   Poista
  2. Aika lailla samaa suuruusluokkaa, kuin omassa blogissanikin. Ajattelin aiheesta jossain välissä kirjoittaa oman artikkelin, kunhan dataa on vain saatu kerättyä rittävästi. Blogini on vasta noin puolen vuoden ikäinen ja mainoksia on sivuilla ollut vasta pari kuukautta, joten vielä on liian vähän tietoa tarkempaan vertailuun/tilastoihin. Kiitoksia blogistille avoimuudesta. Tykkään myös niistä vähän tieteellisimmistä artikkeleistasi (Google tappoi sydänpotilaan, miksi talvella sairastetaan flunssaa yms.), lisää niitä ja vähemmän viihteellisyyttä.

   Poista
 3. Kuinka nopeasti muuten pääsit laittamaan blogiisi Googlen mainoksia, eli missä vaiheessa sait/hait hyväksynnän Adsense-ohjelmaan? Oma blogini on hylätty jo kolme kertaa, mukamas liian vähän sisältöä. Vajaassa vuodessa pitkiä juttuja on tullut kuitenkin kirjoitettua jo noin 60 kappaletta ja kävijöitäkin on kertynyt 60 000 tähän mennessä. Jotenkin tuo Google Adsensen hylkäämisen antama "syy" tuntuu paskapuheelta tai ainakin todella oudolta.

  Vaikka neuvotkin välttämään kyseistä palvelua, niin haluaisin silti sitä kokeilla. Riskit toki tiedostan. Ongelma vain on, että siihen ei vain oikein tahdo päästä liittymään. Oliko ennen liittyminen helpompaa, vai mistähän pirusta se itselläni kiikastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni oli Adsense-tili olemassa Youtuben myötä jo ennen blogin aloittamista, joten muistaakseni sitä pääsi käyttämään heti.
   Mutta kuten sanottu, ei kannata pelleillä Adsensen "syiden" kanssa, vaan käyttää parempia mainostamistapoja.

   Poista
 4. mihin blogeihin saa mainoksia laittaa. Hyväksyykö Google blogger blogiin mainoksia ohi adsensen?

  VastaaPoista
 5. Olen uusi aloitteleva TradeTrackerin käyttäjä. Osaatko kokemuksesta sanoa miten usein tai oikeastaan milloin TradeTracker maksaa rahat käyttäjän pankkitilille ? ...itse määrittelin tuonne maksunt kerran kuussa. Nyt on mennut jo pari kuukautta eikä rahaa ole kuulunut. Palkkioni tuolla on se yli 25e joka niiden pitäisi maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa tarkkaan, mutta joillain mainostajilla kestää pidempään hyväksyä myynnit ja maksaa Tradetrackerille, vaikka omaan saldoosi myynnit tulevat heti näkyviin. Jos hyväksyttyjä ja mainostajan maksamia palkkiota on jo yli 25e, niin eiköhän parin kuukauden sisällä pitäisi maksun tulla sinulle asti.

   Poista