7. lokakuuta 2013

Hauskoja lääkkeiden nimiä: Dolan

Dolan on orfenadriinia ja parasetamolia sisältävä lääke lihasjäykkyyden, akuuttien kivuliaiden lihasspasmien, venähdysten, akuutin kierokaulan (torticollis), prolaboituneiden nikaman välilevyjen, fibrosiitin ja noidannuolen hoitoon sekä joskus suonenvetokohtauksen laukaisuun, levottomat jalat -oireyhtymään ja huimaukseen.
Lihasjäykkyyden vähentäminen perustuu orfenadriinin muskariinireseptorin salpaukseen keskushermostossa. Parasetamoli vähentää särkyoireita.

Dolan, lääke

Tämän lääkkeen nimi juurtuu välittömästi mieleesi, jos olet joskus törmännyt maailman tunnetuimpaan suomalaiseen internet-meemiin, Dolaniin. Lisätietoa aiheesta: http://knowyourmeme.com/memes/dolan
Dolan, meemi


Loppukevennyksenä Dolan suorittaa keuhkojen natiivikuvan: (Huom! Sisältää näyttöön perustuvan lääketieteen ulkopuolista huumoria, katso varoen. Kuvantamistutkimukset ovat turvallisia.)


2 kommenttia:

  1. Röntgenkuvaukset ovat toki pääosin turvallisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen ionisoivaa säteilyä hyödyntävä kuvantamistutkimus suurentaa kokonaissäteilyannosta ja väestötasolla lisää syöpäriskiä. Turhia röntgen- ja TT-tutkimuksia on siis syytä välttää, etenkin erityistilanteissa kuten raskauden aikana.

    T: säteilyn käytön turvallisuudesta vastaava johtaja

    VastaaPoista