23. maaliskuuta 2014

Frisbeegolf-kuumetta ja kenkäostoksia

Silläkin uhalla, että aihe lipsahtaa hieman ohi lääketieteestä ja laiskottelusta, ajattelin intoilla hieman takatalven taittumisesta ja frisbeegolf-kauden avauksesta. Kyseessähän on kuitenkin ehkä laiskin liikuntamuoto kaikista. Itse keksin kokeilla kiekon tähtäilyä koriin ensimmäisen kerran loppukesällä 2012, ja koukutuin oitis. Lajia tuntemattomille kerrottakoon, että kysessä on käytännössä sama laji kuin golf, sillä erotuksella, että se on aloittelijaystävällisempää, hauskempaa ja käytännössä ilmaista. Frisbeegolf-radalla on väyliä, joista kukin yritetään selvittää mahdollisimman vähillä heitoilla, osuen lopuksi koriin. Pelaaminen on ilmaista, ja välineiksi tarvitaan pari-kolme frisbeetä (n.10e/kpl). Monilla pelureilla on lisäksi mukana pussillinen kaljaa, joka ei säännöissä ole kuitenkaan määritelty pakolliseksi varusteeksi.

Ehkä kaikkein parhaana puolena lajissa tulee esiin nimenomaan aloittamisen helppous. Jos olet joskus heitellyt puistossa jonkinlaista lentävää kiekkoa tai pelannut ultimatea, olet jo kohtalaisen syvällä pelin ytimessä. Frisbeegolfissa käytettävät kiekot ovat kooltaan jonkin verran pienempiä kuin mihin ehkä olet tottunut, mutta vauhtiin pääsee nopeasti. Nakkaa kiekkoa toistuvasti korin suuntaan, ja ennen pitkää kiekko on korissa. Haastetta löytyy kuitenkin loputtomasti sitä kaipaaville, sillä taitojen karttuessa siihen pisteeseen, että koriin on teoreettinen mahdollisuus osua vähemmilläkin heitoilla, voi jokainen ylimääräinen heitto alkaa harmittaa. Lisää kirjoitusta lajista saattaa hyvinkin olla tulossa myöhemmin, jos joku ilmaisee kiinnostusta, tai jos kovin moni ei vastusta.

Allekirjoittaneen näyte viime kesältä (tekniikkavinkkejä otetaan vastaan):

Pelivarusteisiin ja liittyen ja muotibloggauksen kannalta vielä kuuma vihje: Vaikka kevätaurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittää, on maa pelikentillä monin paikoin märkä ja/tai mutainen. Niinpä löysin itseni eilen Sellon Stadiumista katselemassa vallitseviin olosuhteisiin sopivia kenkiä pelimukavuuden maksimoimiseksi. Ja kävikin niin, että löytyi kotiintuomisiksi erittäin pätevän oloiset ja jalkaan istuvat Gore-tex -kengät mukavalla tarjouksella (70e). Annan suosituksen kaikille, jotka haluavat harrastaa ulkoilua kuivin jaloin.
The North Facen Gore-tex vaelluskengät löytyy 70 eurolla Stadiumista

2 kommenttia:

  1. Hauska yhteensattuma! Itsekin harrastan frisbeegolfia ja olen kiinnostunut lääketieteestä ;)

    VastaaPoista