22. tammikuuta 2015

Nuoren lääkärin muistelmia

Vuoden 2014 parasta tv-ohjelmaa lääketieteen toimialueelta oli Yleisradion Syke-sarja ja erityisesti sen hieno lääkärihahmo, Saksikäsi-Holopainen.

Mutta nyt seuraa kuuma vihje, enkä puhu Kandit-sarjan toisesta tuotantokaudesta, vaan Netflixistä löytyvästä loistavasta sarjasta suoraan Kasvaminen lääkäriksi -opintojen ytimestä. Kyseessä on brittiläinen musta komedia A Young Doctor's Notebook, jonka tarina perustuu Mikhail Bulgakovin samannimiseen omaelämänkerralliseen teokseen.
Sarja sijoittuu 1917-1918 Venäjälle, jossa Moskovan lääkiksestä loistavin arvosanoin valmistunut lääkäri sijoitetaan keskellä ei mitään olevan kylän sairaalan yli-/ainoaksi lääkäriksi. Mukana häärää samanaikaisesti myös sama hahmo vanhemmassa iässä. Kyseessä on minisarja, jossa on kaksi tuotantokautta, molemmissa vain neljä alle puolen tunnin jaksoa, joten suosittelen päivän tai parin viihteeksi jos käytät Netflixiä tai satut saamaan tämä jollain muulla tavoin käsiisi. Et tule pettymään!


1 kommentti:

  1. Kjitios vjinkjistjä. Hjarry Pjotter on vjenjäljäinen njarkomjaani-ljääkjäri joka pjuhuu brjittiengjlantia. Kjatsoin vjasta ensinjmjäisen tjuotjantokjauden brittikjomedijaksji ihan vjiihdyttävjä...

    VastaaPoista