10. toukokuuta 2015

Huonoimmat optiset illuusiot

Optisia illuusioita katsoessa näköaistiamme harhautetaan näyttämällä kuvaa, josta saatava informaatio vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. Kaikki ovat varmasti törmänneet moniin nokkeliin ja jopa tajunnanräjäyttäviin optisiin harhoihin, viimeisimpänä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi räjähtäneeseen valkoisen/sinisen mekon arvoitukseen.

Tällä kertaa esittelyssä on kuitenkin huonoimmat optiset illuusiot, eli ne surkeimmat harhojen tyypit, joiden esittäminen illuusioina vakavalla naamalla saa ainakin itselläni myötähäpeän tunteita pintaan. Esiteltävät "illuusiot" ovat omatekoisia esimerkkejä, jotka edustavat tiettyjä huonoimpien optisten illuusioiden ryhmiä.

Huom! Jotta aiheeseen sisältyvä komiikka toimisi tehokkaammin, napsauta tästä ennen kuvien katsomista soimaan X-files -tunnari


1. Maljakko vai kasvot?
Näetkö kuvassa tavallisen maljakon vai kaksi Sherlock Holmesia?


2. Olematon kuvio
Tästä illuusiosta on kaksi variaatiota. Huijaavatko aivosi, että vasemman puoleisessa kuvassa on valkoinen ympyrä mustien ympyröiden päällä? No niin siinä onkin.
Näyttääkö oikeanpuoleisessa kuvassa siltä kuin mustan suorakulmion päällä olisi valkoinen ympyrä? Ei ole, se on todellisuudessa vain reikä mustassa suorakulmiossa.3. Seuraava katse
Liiku ympäri huonetta ja katso alla olevia silmiä eri suunnista. Ne näyttävät seuraavan sinua!

Mikä on oma inhokkisi optisten illuusioiden maailmasta? Olivatko illuusiot vahvempia X-files -musiikin kanssa?

2 kommenttia:

  1. Ekan kuvan musteläiskätestissä näen selvästi pitkähampaisen demonin, joka näyttää kahta peukkua!

    t. hullu

    VastaaPoista
  2. Optiset illuusiot ovat mielenkiintoisia tuijoteltavia,
    mutta X-Files musiikista vaan tuli mieleen, että kyseinen sarja palaa ruutuun USAssa Tammikuun 24.pvä 2016 (Sunday, January 24, at 10 p.m) Alkuperäisine päätähtineen toki. =) Mark your calendars fans... ;)

    VastaaPoista