29. toukokuuta 2015

Top 10 terveys- ja lääketiedeblogit

Blogosfääriä kuukausittain analysoiva viestintäyritys Cision on tässä kuussa koostanut terveysblogien top 10 -listan ja raportoi seuraaavaa:

Cisionin toukokuun top-blogilistaus luotasi maamme terveys- ja lääketiedeaiheista blogosfääriä. Tämänkertainen kärkikymmenikkö on aihepiiriltään varsin monipuolinen, sillä mukaan mahtui mm. ravitsemukseen, harvinaisiin sairauksiin, lääketieteen opiskeluun sekä vallitsevien terveyskäsitysten haastamiseen keskittyvia blogeja. Listauksen kärkeen sijoittui Kemikaalikimara , jonka postaukset käsittelevät arjen kemikaalien lisäksi mm. ekologisuuden ja kuluttamisen kaltaisia aiheita. Blogia ylläpitää ympäristönsuojeluun liittyvien projektien parissa työskentelevä kemiantekniikan diplomi-insinööri Anja Nystén, joka on julkaissut aihepiiristä myös kaksi kirjaa. Kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi erityisesti lihaskasvuun, metaboliaan ja ravintoon keskittyvä Lihastohtori sekä mm. suositusta Veteraaniurheilija-blogista tunnetun Christer Sundqvistin uusi Turpaduunari-blogi.  

Terveysblogien top 10 -lista Suomessa toukokuussa 2015 
(Lähde: Cision Finland Oy)  
1. Kemikaalikimara 
2. Lihastohtori 
3. Turpaduunari 
4. Ravitsemus ja terveys 
5. Pöperöproffa 
6. HealthBerry 
7. Lääketiedettä ja laiskottelua 
8. Hankala potilas 
9. Roskatiede 
10. Terveysblogi


Vaikkakin pieneksi pettymykseksi Lihastohtori näyttää edelleen olevan useamman sijan suositumpi kuin Lihistohtori, on syytä olla tyytyväinen Lääketiedettä ja laiskottelua -blogin saavuttamaan seitsemänteen sijaan.

Kannattaa käydä tutustumassa muihinkin top 10 terveysblogeihin, jos et ole sitä vielä tehnyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti