17. toukokuuta 2014

Klinikkaviikkojen kokemukset kerätty

Viimeinen kuukausi on ollut blogissa tavallista hiljaisempi. Ideoita tuleviin kirjoituksiin on kertynyt luonnoksiin, mutta varsinaisten tekstien tuottaminen on kärsinyt opiskelun kiireistä.

Näin neljännen vuoden kevään päätteeksi kandit karkoitetaan ympäri Suomen, tai ainakin ympäri HUS-piirin, klinikkaviikoille eri sairaaloihin. Tähän kuuluu kaksi viikkoa sisätaudeilla, kaksi viikkoa kirurgialla ja viikko anestesiologialla. Viimeisen kuukausi on siis vierähtänyt kolmessa eri sairaalassa kolmessa eri kaupungissa kolmella eri alalla. Mukavaa hommaa vaihtelusta virkistyville, mutta ainakin itselleni myös jonkin verran stressaavaa.

Viikkojen aikana tutustutaan edellämainittuihin erikoisaloihin sekä seuraamalla erikoislääkäreiden toimia että tekemällä itse. Toimenkuva vaihtelee paljon paikasta, ohjaajista, päivän sisällöstä ja omasta aktiivisuudesta riippuen. Vaatii myös pientä tasapainottelua maksimoida oma aktiivinen suorittaminen olematta toisaalta liikaa oikeiden työtään tekevien lääkäreiden tiellä kiireisinä hetkinä. Ei tietenkään ole yllättävää, että mielenkiinto kandien opettamiseen voi vaihdella paljon ohjaavien lääkärien välillä. Hyvän ohjaajan seurassa tietoa ja taitoa karttuu kuitenkin mukavasti pienessäkin ajassa. Lyhyimmillään vain viikon (anestesiologia) kestävän jakson aikana ei todellakaan kaikkia alan hienouksia voi, eikä kannata yrittää opiskella, vaan kannattaa keskittyä tärkeimpiin asioihin, ja toisaalta miettiä mitä niistä tulee tarvitsemaan myös muilla aloilla.

Nyt on siitä onnekkaat ajat, että nelosvuoden opinnot ja kaikki klinikkaviikot on koluttu läpi. Vielä täytyy tosin palauttaa jokunen tehtävä, klinikkaviikkojen raportteja, matkakuitteja, opintojen tarkistuslistoja ja sen sellaisia, mutta palkintona on parin viikon loma ja kaikkien tarkistuslistojen osuessa oikein pitäisi piakkoin tulla myös oikeus lääkärin sijaisena toimimiseen.

Parempien aikojen myötä blogiinkin saattaa alkaa virrata enemmän ja monipuolisempaa sisältöä lähipäivinä, joten tarkkaile internettiäsi!

2 kommenttia:

  1. Hei, korvataanko teille siellä humaanipuolella pakollisen maakuntamatkailun eli muualla tapahtuvien harjoitteluiden matkat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä matkat korvataan, paitsi sellaisiin paikkoihin joihin on sairaanhoitopiirin järjestämä kuljetus työntekijöille.

      Poista