29. toukokuuta 2014

Tulosten odottelua ja Krabolan parhaat -lukulista

Monien pitkä odotus palkittiin ja lääkiksen pääsykokeet tulivat ja menivät 27. päivä toukokuuta. Onnea kaikille haasteeseen tarttuneille ja parhaansa paperille pusertaneille! Nyt on aika hengähtää hieman, mutta samalla aloittaa ehkä vielä pidempi ja jännittävämpi tuloksien odottelu.

Tuloksia odotellaan myös Miksi minusta tulee/tuli lääkäri -kyselystä, johon lääkäriksi aikovat kanssabloggaajat ovat tarttuneet kiitettävällä innokkuudella, sillä vastauksia on voinut tätä kirjoittaessa lukea jo 16 eri blogista! Lisäksi useat haastetut sanoivat osallistuvansa heti pääsykoehässäkästä selviydyttyään, joten antaa datan kerääntyä vielä hetken aikaa ennen tarkempiin analyyseihin ryhtymistä.

Kyselyn tulosten kypsymistä ja hengityksen tasaantumista pääsykokeen jäljiltä odotellessa ajattelin hetkeksi pysähtyä ja koota yhteen Lääketiedettä ja laiskottelua -blogin parhaita(?) paloja ja katsastaa millaisia juttusarjoja onkaan tullut keksittyä. Samalla syntyy oivallinen lukulista esimerkiksi lomalukemista kaipaaville, tai niille jotka muuten vaan haluavat virkistää aivoja jollain muulla kuin tentti- tai pääsykoekirjoilla.

Mistä Lääketiedettä ja laiskottelua -blogi siis koostuu?

  • Blogin arvoitukset-kategoriaan kuuluu niin kuva-arvoituksia, lääketieteellisempiä keissejä kuin puujalkojakin.

  • Opiskeluaiheisista teksteistä löytyy kuulumisia koulun penkiltä, kokemuksia pääsykokeeseen lukemisesta, muistisääntöjä ja opetusmateriaalia.


  • Hieman luovempaa sisältöä elämään pyrkii tuottamaan Runosuonikohjut-sarjan ronskin raikkaat riimittelyt.

  • Susikoira Roi -vitsit. Koska jokainen ainakin tietämättään tuntee jonkun, joka pitää niitä hauskoina.

  • Myytinmurtamiseen ja humpuukivaroituksiin erikoistuu blogin huuhaa-osasto.

  • Blogien peruskauran, Päiväni kuvina -postausten vastaiskuksi kehitetty kuvani Päivinä  -sarja hautuu myös blogissa odottaen hetkeä jolloin #kuvaniPäivinä nousee pinnalle.

Näiden ja muiden toistuvien teemojen lisäksi blogin suurimpana selkärankana on löytää selityksiä niihin moniin kuuluisiin ihmeellisiin asioihin jotka hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Näitä ovat tähän mennessä olleet mm:

Hyviä lukuhetkiä, nopeaa palautumista pääsykokeen jälkeisestä tyhjyydestä ja mukavaa kesän aloitusta itse kullekin! Palataan seuraavan kerran asiaan todennäköisesti Miksi minusta tulee lääkäri -kyselyn tulosten merkeissä. Käykääpä viimeisetkin osallistumisesta kiinnostuneet vielä laatimassa vastauksenne!

Jos edellä olevista poiminnoista löysit jotain sellaista, jota jatkossa haluaisit nauttia lisääkin, voit ilmaista kannatuksesi antamalla tykkäyksen Lääketiedettä ja laiskottelua -blogin Facebook-sivulla.
Kyselyn tuloksista ja muusta tulevasta sisällöstä pääset osalliseksi liittymällä blogin lukijakuntaan. Se onnistuu Bloggerin lisäksi esimerkiksi Blogilistalla tai Bloglovin'issa. Uusimmat blogimerkinnät päivittyvät myös Twitteriin seuraamalla nimimerkkiä @TohtoriKrabola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti